Tentoonstelling Facing Fear in museum De Fundatie in Zwolle is zeker een aanrader.

Deze tentoonstelling laat werk zien van Alberto Giacometti (1901-1966) en Lynn Chadwick (1914-2003). In het werk van beiden vind je hetzelfde thema, namelijk angst tijdens de jaren van de Koude Oorlog. Dit betrof een periode in de vijftiger en zestiger jaren. Met name de dreiging van een nucleaire oorlog speelde een grote rol. Het thema van deze tentoonstelling is op dit moment nog zeer actueel. Angst voor aanslagen is aan de orde in onze huidige samenleving.  

Het contrast tussen de twee kunstenaars wordt in deze tentoonstelling goed zichtbaar. Giacometti met zijn fragiele langgerekte figuren in tegenstelling tot de hoekige, massieve beelden van Chadwick. Giacometti was populairder dan Chadwick maar in deze tentoonstelling laat Chadwick zien dat hij zeker niet de mindere is. Het contrast tussen beide kunstenaars maakt deze tentoonstelling heel krachtig. Foto’s en filmbeelden vertonen hoe beide kunstenaars werken. Van Giacometti zijn tevens mooie tekeningen te zien.

De tentoonstelling is te zien tot en met 6 januari 2019 in museum De Fundatie in Zwolle. Voor meer informatie zie www.museumdefundatie.nl.