SLENTER IN ROME DOOR DE KRONKELIGE STRAATJES VAN TRASTEVERE

Neem tijdens je Rometrip even gas terug en loop de wijk Trastevere in. Dit wijkje ligt aan de westoever van de Tiber, ten zuiden van de Vaticaanstad. Vroeger was het een volkswijk maar nu is het hip en trendy. Aan de oever van de Tiber wordt de mooie entree zichtbaar door het Piazza Trilussa. Mensen zitten daar op trappen te relaxen.

Trastevere heeft zijn authenticiteit behouden. Aan de oude, kronkelige straatjes staan middeleeuwse volkswoningen, opgesierd met mooie oude deuren en balkons. Het wijk heeft een dorps karakter. Overal hangt aan de voorgevels het wasgoed te drogen.

Planten in potten bepalen het straatbeeld evenals de met planten bedekte gevels. De aangebrachte graffiti op de oude muren en deuren voegt een artistieke sfeer toe. De mensen op straat vormen een mix van locals en toeristen.

Grote winkelketens zijn hier niet gevestigd. Alle gevels zijn nog authentiek daardoor zijn de zaken die in de oud panden zijn gevestigd niet altijd duidelijk van buiten te zien. Maar één blik naar binnen toont je winkeltjes met verrassende collecties en delicatessenzaken met oorspronkelijke en verfijnde producten. Restaurants serveren authentieke Italiaanse gerechten. Horeca is ruimschoots aanwezig want het nachtleven is bruisend.  

Loop ook even de kerk Santa Maria dei Sette Dolori binnen. Deze kerk heeft schitterende gouden mozaïeken en een prachtige Mariakapel. De kerk vormt samen met het plein, Piazza Maria,  het centrum van de wijk. Op het plein bevindt zich een fontein met trappen. Op deze trappen vindt het sociale leven plaats van de bewoners en zoeken de toeristen een rustmoment.  

 

 

 

Eén gedachte over “SLENTER IN ROME DOOR DE KRONKELIGE STRAATJES VAN TRASTEVERE”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *