Sea Hero Quest gamen en dementie-onderzoek

Volgens wetenschappelijke onderzoekers is één van de eerste symptomen van dementie het verlies van navigatiewerkzaamheden.

Sea Hero Quest is een zeer onderhoudend computerspelletje.De game is ontwikkeld door een Brits gamebedrijf in samenwerking met een aantal Europese universiteiten. De deelnemers wordt een kaart getoond. Zij moeten bepaalde punten op die kaart bereiken in een virtuele wereld. Naar aanleiding van de gekozen route kunnen onderzoekers concluderen of er sprake is van beginnende dementie. Het niet nemen van de kortste route kan een aanduiding zijn. Tevens kunnen de oogbewegingen van de deelnemers worden geïnventariseerd.

Meer dan 4,3 miljoen deelnemers hebben dit spel gespeeld. Het spel is heel prettig om te spelen en je doet gelijk mee met wetenschappelijk onderzoek. Twee minuten gamen heeft net zoveel data opgeleverd als vijf uur wetenschappelijk onderzoek.  Het betreft het grootste onderzoek naar dementie ooit. Een vroege diagnose geeft de mogelijkheid tot het vroegtijdig starten van een behandeling.

Meer informatie: seaheroquest.com

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *