Foam Next Door presenteert: `Foam Talent 2019`

Enkele panden verwijderd van het FOAM, aan de Keizersgracht bevond zich een leeg kantoorpand. Vanaf zaterdag 12 januari jl. is dit pand omgedoopt tot `Foam Next Door’. Een pop-up museum die ruimte biedt aan jonge, uitzonderlijk getalenteerde fotografen. FOAM laat al voor de twaalfde keer op rij zien dat het meer is dan een fotomuseum. Het heeft ook als doelstelling onbekende fotografen, jonger dan 35 jaar, te ontdekken en hen een podium te bieden. Jaarlijks worden er door middel van de ‘Foam Talent Call` jonge fotografen geselecteerd. Veel fotografen uit eerder edities zijn nu inmiddels gevestigde namen. Voorwaarde voor de selectie is dat hun foto’s vernieuwend en grensverleggend zijn. Het FOAM wil met deze selectie nieuwe, soms grensoverschrijdende ontwikkelingen in de fotografie laten zien.

Dit jaar boden bijna 2.000 fotografen vanuit de hele wereld hun werk aan. Voor deze tentoonstelling werden 20 werken geselecteerd. Getoond worden klassieke tweedimensionale foto’s maar ook installaties waardoor de beleving van het werk een extra dimensie krijgt.

In de geselecteerde werken speelt het thema `tijd` een rol. Tijd komt tot uitdrukking in sub-thema’s zoals: `de nacht`, `omgang met verlies`, `heimwee` en `nostalgie`. In de tentoonstelling tref je een enorme diversiteit aan van technieken en inzichten. Dat is de kracht van deze tentoonstelling. Nieuwe ideeën en ontwikkelingen laten zien, tot stand gekomen vanuit verschillende achtergronden en visies.

Net als afgelopen jaren is het nu ook weer een reizende tentoonstelling. Na Amsterdam is New York, Londen en Frankfurt aan de beurt.

Foam Next Door is geopend tot en met 3 maart 2019, Keizersgracht 617 Amsterdam. Meer info www.Foam.org

 

 

Eén gedachte over “Foam Next Door presenteert: `Foam Talent 2019`”

Reacties zijn gesloten.